Onderzoek naar gele kaart Sergio Ramos tegen Ajax afgerond: Real-speler officieel aangeklaagd
i

REUTERS

Onderzoek naar gele kaart Sergio Ramos tegen Ajax afgerond: Real-speler officieel aangeklaagd

Martijn Baars • 20:58, 26-02-2019 / Laatste Update: 04:39, 05-01-2024

Real Madrid-captain Sergio Ramos is door de UEFA officieel aangeklaagd voor het uitlokken van een gele kaart in de uitwedstrijd op 13 februari tegen Ajax in de Champions League (1-2). Dat is gebeurd na een onderzoek. De zaak dient komende donderdag. Dan wordt er gekeken naar of er een flinke straf volgt en wat die dan precies inhoudt.

Ramos kreeg in de slotfase in Amsterdam zijn 3e gele kaart van dit seizoen, na een opzichtige overtreding op Ajacied Kasper Dolberg. Hij is daardoor automatisch geschorst voor het eerstvolgende duel. Vanaf de kwartfinales zou Ramos in de Champions League dan weer met een schone lei kunnen beginnen.

Hard aangepakt

De 32-jarige verdediger gaf echter kort na afloop zijn opzetje toe. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet bewust deed", liet Ramos optekenen. Hij kwam snel op deze woorden terug, maar toen was het kwaad al geschied en opende de UEFA een onderzoek. De Europese voetbalbond heeft in het verleden wel vaker spelers hard aangepakt nadat ze een gele kaart om soortgelijke reden hadden uitgelokt.