Ontbijtshake: Honkballers Europees kampioen, Max in mineur, Feyenoord en Van Gerwen winnaars
i

ANP

Ontbijtshake: Honkballers Europees kampioen, Max in mineur, Feyenoord en Van Gerwen winnaars

Trevor Wagener • 08:00, 19-09-2016 / Laatste Update: 11:06, 12-12-2023

Goedemorgen! De zondag stond, zoals ieder weekend, bol van de sport. Zo werden de Nederlandse honkballers Europees kampioen in Hoofddorp door Spanje te verslaan en eindigde het weekend van Max Verstappen anders dan gepland. Hij finishte teleurstellend 6de in de GP van Singapore. Feyenoord won de topper van PSV en sloeg als koploper een gat dat nu 5 punten bedraagt. Ook liet Mighty Mike weer van zich horen: hij schreef de European Darts Grand Prix op zijn naam. Rio de Janeiro vormt niet langer meer het decor van de spelen nu de Paralympics ook tot een einde zijn gekomen.

Honkballers

In een zware finale zegevierden de Nederlandse honkballers tegen het stugge Spanje. Toen het na negen innings 2-2 stond, moest er verlengd worden. Hierin werd Yurendell de Caster de held. In de 10de en beslissende inning sloeg hij Nederland naar het winnende punt EN de 22ste Europese titel uit de geschiedenis. Voor Kalian Sams, die vanwege een wel heel goede reden te laat kwam, was het een dubbel zo mooie dag.

Max op circuit Singapore

De hoop voor Max Verstappen om op het stratencircuit van Singapore een goed resultaat te boeken, kon na zijn slechte start linea recta de prullenmand in. De inhaalrace, zoals Max er de laatste tijd veel moest rijden, ging erg moeizaam. Extra pijnlijk was dat hij het duel met Daniil Kyvat verloor. De Rus deed er alles aan om zijn vervanger bij Red Bull achter zich te houden. Verstappen was na de race, waarin hij Nico Rosberg zag winnen en hijzelf 6de werd, allesbehalve blij. Een marshall zal betere gevoelens aan de wedstrijd overhouden. Hij moest onbedoeld rennen voor zijn leven.

Feyenoord

Alles en iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt, beleefde een absolute topweek. Nadat donderdag Manchester United voor de Europa League in eigen Kuip werd verslagen, waren de Rotterdammers naaste belager PSV in het Philips-stadion de baas. In de eerste topper van het seizoen tekende Eric Botteghin 10 minuten voor tijd voor de enige goal van de wedstrijd. Giovanni van Bronckhorst sprak openlijk uit dat kampioen worden dit seizoen de doelstelling is. Iets waar captain Dirk Kuyt nog niet mee bezig is.

Winning Mike

Michael van Gerwen kent al een tijdje geen rem. De darter uit Vlijmen won de European Darts Grand Prix door Peter Wright met 6-2 naar huis te gooien. De Brabander denderde al snel naar 5-0. Toen hij Wright 2 legs liet winnen, gaf hij gas bij en bezegelde hij zijn overwinning door de beslissende 6de leg raak te gooien. Sowieso was Mighty Mike ouderwets aan het slopen. In de kwartfinale zette hij Gerwyn Price met 6-3 opzij, om een ronde daarna Kim Huybrechts met 6-0 te vernederen. Even leek het een Nederlandse finale te worden, maar Raymond van Barneveld delfde tegen Peter Wright het onderspit: 6-2.