Ontbijtshake: Oranje moet vol aan de bak in de kraker tegen Frankrijk
i

Pro Shots

Ontbijtshake: Oranje moet vol aan de bak in de kraker tegen Frankrijk

admin • 08:03, 10-10-2016 / Laatste Update: 21:51, 12-12-2023

Het kan zomaar een heerlijke sportmaandag worden. Oranje moet vanavond weer aan de bak. Wit-Rusland werd vrijdag lekker opgerold in De Kuip, vanavond is De Arena het decor. De mannen van Blind beginnen om 20.45 uur aan de heerlijke pot tegen Frankrijk. Lukt het ze om de EK-finalist van afgelopen zomer te verslaan? Spannend.....

GOUD

Het zou een lekkere bekroning zijn op een heerlijk weekend. Want genoten hebben we zondag absoluut. Bij de WK ploegentijdrit in Qatar pakte Nederland 2 keer goud! De Nederlandse wielerformatie Boels-Dolmans was de beste door snel werk van onder meer Ellen van Dijk en Chantal Blaak. Het damesteam met de 6 rensters waren 48 seconden sneller dan topfavoriet Canyon Sram uit Duitsland.

En bij de mannen pakte Niki Terpstra goud met met Etixx-QuickStep. De Belgische ploeg was met 11 seconden maar net sneller dan BMC. Maar ach, de gouden plak is op zak!

VS weer op het podium

Nog meer Nederlands goud was ook bijna in de formule 1. Verstappen begon zondag al vroeg aan de GP van Japan en racete uitstekend. De Limburger finishte net als vorige week in Maleisië als 2de. Hij zag die knappe prestatie beloond worden met z'n 6e 'driver of the day'.

Foebelle

Goed, over tot de orde van de dag. We zien weer wat Nederlanders in actie vanavond. Een heleboel zelfs. Want 11 Nederlanders (en misschien 3 wissels) moeten het gaan doen tegen Frankrijk. Om 20.45 uur wordt in De Arena afgetrapt voor de laatste WK-kwalificatiepot van deze ronde. Als Oranje wint zet het een hele goede stap.

Een aantal teams deed dat zondagavond al. De uitslagen:

Groep D:

Wales - Georgië 1-1

Servië - Oostenrijk 3-2

Moldavië - Ierland 1-3

Groep G:

Israël - Liechtenstein 2-1

Albanië - Spaje 0-2

Macedonië - Italië 2-3

Groep I:

Finland - Kroatie 0-1

Oekraïne - Kosovo 3-0

IJsland - Turkije 2-0

Programma 10 oktober:

Groep A:

Nederland - Frankrijk

Wit-Rusland - Luxemburg

Zweden - Bulgarije

Groep B:

Faeröer - Portugal

Letland - Hongarije

Andorra - Zwitserland

Groep H:

Estland - Griekenland

Bosnië-Herz. - Cyprus

Gibraltar - België