Ook FIFA-baas Infantino kan  Guerrero niet helpen
i

AFP

Ook FIFA-baas Infantino kan Guerrero niet helpen

admin • 20:34, 22-05-2018 / Laatste Update: 10:47, 12-12-2023

Paolo Guerrero hoopte vandaag van FIFA-voorzitter Gianni Infantino te horen te krijgen dat zijn dopingschoring werd kwijtgescholden, maar de FIFA-baas kon hem niet helpen.

,,Ik heb alle begrip voor de teleurstelling van Guerrero, maar ik kan er niets aan doen, omdat de sanctie is opgelegd door een andere instantie’’, aldus de baas van de  FIFA in een verklaring.

Cocaïne

Guerrero is geschorst omdat er bij een dopingtest cocaïne werd aangetroffen. De spits werd in eerste instantie voor een jaar geschorst door de FIFA. Maar hij ging in beroep en toen werd er een half jaar kwijtgescholden. Hierdoor kon  Guerrero onlangs zijn rentree maken bij Flamengo. De weg naar het WK lag daarmee ook weer open. Het mondiale antidopingbureau WADA stapte echter naar de rechter en die bepaalde vorige week dat Guerrero een schorsing van veertien maanden verdient.

Steun van tegenstanders op het WK

De spelersvakbond steunt de spits ook. Zij stuurde een brief naar de FIFA, die is ondertekend door Hugo Lloris, Simon Kjaer en Mile Jedinak, de aanvoerders van Frankrijk, Denemarken en Australië. De tegenstanders van Peru in de groepsfase van het WK vinden dat Guerrero het verdient om in actie te komen in Rusland. De FIFPro hoopt op korte termijn op een doorbraak in de rechtzaak van Guerrero.