Opnieuw zware blessure voor Eagles-pechvogel
i

Pro Shots

Opnieuw zware blessure voor Eagles-pechvogel

admin • 14:22, 17-11-2016 / Laatste Update: 17:14, 07-01-2024

Dikke vette pech voor Chris David. De middenvelder van Go Ahead Eagles maakte dinsdag zijn rentree bij de beloften nadat-ie een jaar moest herstellen van een kruisbandblessure. En je raadt het al: hij is opnieuw zwaar geblesseerd geraakt.

Eagles meldt op de site dat David weer zijn voorste kruisband van zijn linkerknie heeft afgescheurd. De middenvelder was net hersteld na een jaar en speelde dinsdag zijn 2e oefenduel bij de beloften, waarin het wéér mis ging.

Volledige revalidatie

David was helemaal hersteld. “Chris heeft een volledige revalidatie gehad, die in totaal twaalf maanden duurde. Hij heeft op het einde alle kracht- en stabiliteitstesten doorstaan en trainde al twaalf weken mee met de selectie, waarvan de laatste zes volledig", zegt Coen Geers, hoofd van de Deventerse medische staf, op de website van de Eagles.

Extra kans

Volgens de dokter is het niet heel gek dat David weer geblesseerd is geraakt. Een speler die z'n kruisband afscheurt, loopt 10 tot 20 % extra kans om een nieuwe kruisbandblessure op te lopen. Vervelend voor David dat dat net hem overkomt. Sterkte namens Sportnieuws! :)