Oranje Leeuwinnen kunnen wél winnen van IJsland

admin • 23:52, 11-04-2017 / Laatste Update: 13:39, 12-12-2023

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben dinsdagavond gedaan wat de Oranje mannen niet lukte, winnen van IJsland. In een oefenwedstrijd tegen IJsland op De Vijverberg was de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman met 4-0 veel te sterk.

Oranje kon al in de beginfase de IJslandse vrouwen over de knie leggen, maar dat gebeurde nog niet. Na 3 gemiste grote kansen, was het halverwege de 1e helft wél raak. Vivianne Miedema kopte een vrije trap van Tessel Middag in het doel. In de 52ste minuut was de aanvalster van Bayern München opnieuw trefzeker, dit keer na voorbereidend werk van Jackie Groenen. Lieke Martens en een eigen doelpunt zorgden voor de eindstand van 4-0.

Leeuwinnen zijn goed op weg

De Nederlandse vrouwen zijn in voorbereiding op het Europees kampioenschap, dat in juli in eigen land begint. Vrijdag was Frankrijk, de nummer 3 van de wereld, in een oefenduel in Utrecht met 1-2 te sterk. Oranje speelt op het EK in een groep met Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Vrijdag 9 juni oefent Nederland nog tegen Japan.