Oranje wint zonder zich echt uit te sloven dik van Estland

admin • 00:34, 10-09-2019 / Laatste Update: 17:40, 05-01-2024

Het Nederlands elftal heeft zonder al te veel problemen gewonnen van Estland. In Talinn werd het 0-4 voor Oranje. Ryan Babel groeide uit tot de grote man met 2 goals, al had Memphis Depay met een goal en 2 assists ook een serieuze bijdrage.

Een makkelijk avondje of een potentiële bananenschil? Dat was vooraf eigenlijk de grote vraag voor de Nederlandse voetbalfans. Tegen Duitsland had de ploeg van Ronald Koeman natuurlijk veel indruk gemaakt door met 4-2 te winnen. Maar zou het ze ook lukken tegen 11 stugge Esten?

Gelukkig kwam er in de 17e minuut al een verlossend antwoord. Babel tikte een lage voorzet van Daley Blind vanaf de linkerkant handig binnen. Vanaf dat moment kon de pot eigenlijk met 2 vingers in de neus uitgespeeld worden door Oranje.

Goede thee!

Om aan alle zekerheid een einde te maken, zou een 2-0 wel heel erg lekker zijn. Voor rust lukte dit nog niet, maar de thee deed blijkbaar wonderen. Koud 2 minuten na rust kopte Babel op aangeven van  Depay zijn 2e van de avond binnen.

In minuut 76 was Depay zelf het eindstation. Na een fraaie bal van achteruit van Matthijs de Ligt controleerde de aanvaller van Olympique Lyon knap en schoot vervolgens met links binnen. Een mooi moment voor de aanvaller, die zijn 50e interland speelde.

Georginio Wijnaldum zorgde voor het slotakkoord. Tegen Duitsland maakte de middenvelder van Liverpool in de slotfase ook al de 4e goal. Nu was het opnieuw raak, ditmaal met hoofd na een piekfijne vrije trap van Depay.

Goede zaken in groep C

Door de overwinning blijft Nederland voorlopig 3e in groep C van de EK kwalificatie. Met een wedstrijd minder gespeeld heeft de ploeg 3 punten minder dan Duitsland en Noord-Ierland. Die 2 landen stonden maandagavond ook tegenover elkaar. Onze Oosterburen wonnen met 0-2.

Op 10 oktober is de volgende wedstrijd van het Nederlands elftal. Noord-Ierland is dan in Amsterdam de tegenstander. 3 dagen later volgt de pot tegen Wit-Rusland.