Oud-Ajacied en PSV'er Stanley Menzo: 'Druk ligt gek genoeg bij PSV, Ajax moet winnen'
i

BSR AGENCY / Soccrates

Oud-Ajacied en PSV'er Stanley Menzo: 'Druk ligt gek genoeg bij PSV, Ajax moet winnen'

Trevor Wagener • 12:11, 30-03-2019 / Laatste Update: 09:27, 12-12-2023

In de strijd om de titel in de eredivisie kan PSV zondag de genadeklap uitdelen aan Ajax in hun eigen Johan Cruijff Arena. Bij een overwinning loopt het gat op naar 8 punten, met nog 7 potjes te gaan. Voor Ajax is deze topwedstrijd nog de enige hoop op eindelijk een landstitel. Het AD blikte vooruit met oud-keeper Stanley Menzo, die bij beide clubs heeft gespeeld.

"Ajax zal er goed aan doen om het gat tot 2 punten te laten slinken. Bij winst voor Ajax ligt de titelstrijd weer helemaal open. Dan neemt de druk op PSV toe. Als PSV wint, wordt het gat tussen beide ploegen wel erg groot. Het moet wel heel vreemd lopen, mocht PSV het dan nog weggeven. Bovendien vloeit bij een verschil van acht punten het geloof weg bij de Amsterdammers."

Voor Menzo is het duidelijk bij wie de meeste druk ligt. "Heel gek gezegd, ligt de druk bij PSV. Voor Ajax zit er niets anders op. Ajax moet winnen. PSV zal toch in een soort 2-strijd zitten. Bij winst is het gat geslagen en bij verlies blijft het nog heel spannend."

Landstitel of CL?

Op de vraag wat voor Ajax zwaarder weegt, deze wedstrijd het Champions League-tweeluik met Juventus, reageerde Menzo resoluut. "De wedstrijd tegen PSV. De kans om kampioen te worden is vele malen groter dan het winnen van de Champions League. Alhoewel ze daar ook een grote kans op maken wat mij betreft. In Nederland heb je slechts te maken met 1 concurrent. In de Champions League, mochten ze doorgaan, tref je de top van Europa. Daarnaast is het na 4 seizoenen van droogte hoog tijd om kampioen te worden."

Zelf gaat Menzo, die in China hoofdtrainer is van het 2e elftal van Beijing Buoan, ook kijken. "De wedstrijd begint hier om 23.45 uur. Daar blijf ik wel voor op." Zijn voorspelling is duidelijk: "Ik denk dat Ajax gaat winnen. Simpelweg, omdat ze wel moeten. In tegenstelling tot de 1e wedstrijd denk ik niet dat PSV, maar Ajax juist de ploeg is die er fel op zal zitten. Eindstand? 2-1."