Overleden PSV-supporter krijgt uitvaart in Philips Stadion

admin • 18:12, 03-09-2018 / Laatste Update: 21:21, 04-01-2024

De uitvaart van de vorige week op 20-jarige leeftijd overleden PSV-supporter Daniël van Bokhoven vindt aanstaande zaterdag plaats in het Philips Stadion.

De Eindhovenaar studeerde aan Fontys Hogeschool voor Journalistiek en overleed aan de gevolgen van de meningokokkenziekte. Hij wilde sportjournalist worden.

Afgelopen zaterdag klonk er tijdens het duel tussen PSV en Willem II al een minuut applaus vanuit de thuis- en uitvakken voor de PSV-supporter.

Hoge uitzondering

Een uitvaart in het stadion gebeurt heel weinig en kan zeker niet altijd. ,,Daniël is op een bijzondere manier verbonden met PSV", licht woordvoerder Thijs Slegers toe. ,,Niet alleen als intens supporter, maar ook door werkzaamheden bij Studio040 kwam hij bij ons in het stadion en op De Herdgang. We hebben met het verzoek van de familie ingestemd en doen dat in dit soort gevallen bij hoge uitzondering."

Correcte en waardige manier

PSV realiseert zich dat er in de toekomst vaker soortgelijke verzoeken kunnen komen. ,,Daarom denken we na over een protocol", vertelt Slegers. ,,Uitvaartdiensten vinden steeds vaker buiten de traditionele plekken plaats. Dat is een maatschappelijke trend, waar ook voetbalclubs mee te maken kunnen krijgen en we willen daar op een correcte en waardige manier mee om kunnen gaan."