Een paar heerlijke statistieken van Tom Boere, The Wizard of Oss
i

Pro Shots

Een paar heerlijke statistieken van Tom Boere, The Wizard of Oss

admin • 13:09, 22-01-2017 / Laatste Update: 11:23, 12-12-2023

FC Oss verloor vrijdag met 3-1 van Helmond Sport. Maar wie anders dan Tom Boere maakte de enige goal voor de Ossenaren. Dat was voor de spits alweer zijn 24e(!) goal van het seizoen, in 21 potjes. En dat bizarre aantal levert een aantal heerlijke statistieken op.

Lees ook: Goalgetter Boere niet te stuiten in de Jupiler League

Who the fuck zijn Messi, Ronaldo en Lewandowski?

24 competitietreffers dus al voor de 24-jarige spits. Veel meer dan bijvoorbeeld Lionel Messi, Cristiano Ronaldo of Robert Lewandowski. Het is jammer dat de Jupiler League niet wordt meegenomen in het klassement voor de Gouden Schoen in Europa (alleen de hoogste divisies in een land worden meegerekend), anders had Boere ook hele hoge ogen gegooid.

Ene Evgeny Kabaev is de enige die dit seizoen meer goals scoorde in een hoogste divisie (25 keer). Hier moet ook nog eens bij worden gezegd dat deze spits met zijn Estse club al klaar is met de competitie die 36 wedstrijden lang was.

Evenveel als de spitsen van Feyenoord, Ajax en PSV bij elkaar.

Boere scoorde dit seizoen precies even veel als Eredivisietopscorer Nicolai Jorgensen (12), Ajax-spits Kasper Dolberg (8) en PSV’er Luuk de Jong (4) bij elkaar! Helemaal niet gek natuurlijk voor een aanvaller van een van de kleinste clubs in het Nederlandse betaalde voetbal, toch!?

Meer dan 3 clubs in de Jupiler League

FC Oss maakte in totaal 46 goals dit seizoen. Dat betekent dat Boere ruim de helft (52%) van alle goals van de Brabanders voor zijn rekening heeft genomen. ‘FC Boere’ scoorde daarmee in zijn eentje meer dan Telstar, Fortuna Sittard en Achilles’29. Alle spelers van FC Emmen scoorde precies even vaak als ‘The Wizard of Oss.’

Meer dan in zijn hele carrière

Hoewel het ontzettend knap is hoeveel Boere scoor, is het voor hem ook niet de normaalste zaak van zijn leven. Zijn 24 goals dit seizoen zijn er meer dan dat hij bij elkaar maakte in zijn profcarrière. Bij FC Eindhoven en de Belgische clubs VV Hoogstraten en KAA Gent kwam hij in totaal tot ‘slechts’ 16 goals.

Tijd voor de Eredivisie?

Tsja, we horen je denken: waarom speelt deze jongen met zulke cijfers nog in de Jupiler League? Dit zou inderdaad niet lang hoeven duren, want eerder werd al bekend dat NEC, Willem II en Sparta geïnteresseerd zijn in zijn diensten. Zaterdag voegde ook ADO Den Haag zich bij dat rijtje, zo weet FOX Sports.