Palermo naar de Serie D gestuurd voor financiële zooi
i

EPA

Palermo naar de Serie D gestuurd voor financiële zooi

admin • 17:10, 13-07-2019 / Laatste Update: 02:24, 08-01-2024

Palermo moet het nieuwe seizoen beginnen in de Serie D. De Italiaanse club, die in 2017 nog in de Serie A speelde, wordt door de Italiaanse voetbalbond bestraft voor de financiële bende.

Afgelopen seizoen draaide Palermo een aardig seizoen in de Serie B en eindigde het als 4e. Toch dreigde degradatie naar de Serie C vanwege financieel wanbeheer tussen 2015 en 2018. Palermo ging tegen deze straf in hoger beroep. Met succes: de club kreeg een straf van 20 punten en kwam zo uit onder degradatie.

Drama

Een ramp leek dus niet te gebeuren, maar het drama blijkt nu nóg groter te zijn. Bepaalde financiële documenten zijn niet op tijd ingeleverd bij de Italiaanse bond. Daardoor wordt de club vanuit de Serie B teruggezet naar de Serie D.

Verantwoordelijken

Bestuurders Anastasio Morosi en Giovanni Giammarva kregen eerder in de affaire schorsingen van 5 en 2 jaar. Die straffen zijn wel teruggedrongen tot 3 en 1 jaar. Voormalig eigenaar Maurizio Zamparini werd eerder al vrijgesproken.

Bekende oud-spelers van Palermo de afgelopen jaren zijn Darmian, Andrea Barzagli, Javier Pastore, Andrea Belotti en Edinson Cavani.