PEC-trainer Van 't Schip vindt het jammer dat assistent Lodeweges naar Oranje gaat
i

ANP Pro Shots

PEC-trainer Van 't Schip vindt het jammer dat assistent Lodeweges naar Oranje gaat

Martijn Baars • 21:09, 10-02-2018 / Laatste Update: 19:31, 12-12-2023

Trainer John van 't Schip gunt zijn assistent Dwight Lodeweges bij PEC Zwolle een vertrek naar het Nederlands elftal.

"Hij is een belangrijke schakel in onze technische staf. Ik vind het erg jammer, dat heb ik hem ook gezegd. Maar ik snap dat het een mooie kans voor hem is dat hij aan het einde van zijn carrière zoiets kan gaan doen", zei hij vlak voor het competitieduel van zijn ploeg met FC Utrecht voor de camera van FOX Sports.

'Dit zal redelijk opgelost worden'

Van 't Schip gaat niet voor het vertrek van Lodeweges liggen. "Dat heeft geen zin. Ik wil niemand hebben die graag ergens anders heen wil. Volgens mij is dit allemaal besproken voor hij tekende. Dus het is niet zo dat hij 4 jaar verbonden is aan de club. Dit zal in alle redelijkheid opgelost worden."

Koeman wil graag

De nieuwe bondscoach Ronald Koeman wil Lodeweges graag naar het Nederlands elftal halen. Hij moet daar een technische staf gaan vormen met Kees van Wonderen, Patrick Lodewijks en Jan Kluitenberg. "Ik heb een aantal gesprekken met Dwight gevoerd en het is nu aan de KNVB om dat zo snel mogelijk in te vullen en definitief te maken", zei Koeman in De Telegraaf. "Ik probeer ervoor te zorgen dat ik voor iedere functie de beste man krijg. Dat is ook de reden dat ik Lodeweges als assistent aan mijn staf wil toevoegen."