WAT EEN POT! Na 45 heerlijke minuten staat Feyenoord op voorsprong in de Klassieker

admin • 16:18, 27-01-2019 / Laatste Update: 03:26, 08-01-2024

Wat wordt er HEERLIJK gevoetbald in de Kuip! Na 45 minuten spelen in de Klassieker staat Feyenoord op een 3-2 voorsprong!

Na 8 minuten kon Vermeer al vissen. Ajax kreeg een vrije trap mee op randje 16 en dat is natuurlijk een zekerheidje voor Lasse Schöne. Zoals verwacht schoot 'ie de bal loepzuiver in de hoek van het doel. Daar leek Feyenoord meteen van slag van te zijn, aangezien nog geen minuut later Kasper Dolberg een reusachtige kans kreeg op de 2-0.

Sven van Beek was duidelijk even vergeten hoe je moest verdedigen toen hij de bal vol in de voeten van de Deense aanvaller speelde. Feyenoord kwam met de schrik vrij al was het overduidelijk dat de Rotterdammers nog even wakker moesten worden. Het 1e kwartier kwam Feyenoord er geen moment aan te pas.

Luttele seconden na de 15e minuut lag, uit het niets, de 1-1 in het doel. Toornstra, die iets daarvoor een enorme mispeer maakte in z'n eigen 16, kwam zomaar vrij voor Onana en schoot hem tussen de benen van de keeper door in het doel. Die 1-1 leek de ommekeer in de wedstrijd want vanaf dat moment werd er pas écht lekker gespeeld.

Wat een wedstrijd!

Er werd lekker op los gebeukt en het spel golfde heerlijk heen en weer. Toch was het best verrassend dat Berghuis, die helemaal vrij werd gelaten in de 16 van Ajax, na een heel lekker balletje van Toornstra de 2-1 op het bord schoot. Lang kon 'ie daar niet van genieten want 2 minuten later was Ajax weer vol in de aanval, wat ze via Ziyech de 2-2 opleverde. Wat een pot!

Spektakel, spektakel en nog eens spektakel

Larsson kreeg nog een belachelijk grote kans op de 3-2, na slecht verdedigen van Mazraoui en Ajax kwam bijna op voorsprong door een pegel die geblokt werd door de verdediging. Alsof de 1e helft nog niet genoeg spektakel bevatte, viel de 5e goal vlak voor rust alsnog via Van Persie. We kunnen niet wachten tot de 2e helft begint!