Premier League-scheidsrechters willen fouten zoals bij Aston Villa-Sheffield voorkomen
i

REUTERS

Premier League-scheidsrechters willen fouten zoals bij Aston Villa-Sheffield voorkomen

Martijn Baars • 13:35, 19-06-2020 / Laatste Update: 08:10, 08-01-2024

De scheidsrechters in de Premier League gaan samen het gesprek aan over de doellijntechologie, meldt de BBC. De technologie faalde woensdag opzichtig in het duel tussen Aston Villa en Sheffield United (0-0).

Ørjan Nyland, de keeper van Aston Villa, had de bal overduidelijk zichtbaar achter zijn eigen doellijn vast. De spelers van Sheffield United juichten al, maar arbiter Michael Oliver kende het doelpunt niet toe, omdat zijn horloge niet aangaf dat de bal de lijn had gepasseerd. Ook de videoscheidsrechter (VAR) greep niet in.

Evalueren

De scheidsrechtersorganisatie Professional Game Match Officials Limited gaat woensdag evalueren en bespreken hoe er in de toekomst moet worden omgegaan met soortgelijke situaties.

'De VAR had in mogen grijpen'

"Volgens de internationale spelregels is het de VAR toegestaan om doelpunten te checken. Maar omdat de scheidsrechter geen signaal ontving, wat uniek is, heeft de VAR niet ingegrepen”, aldus de Professional Game Match Officials Limited.

Excuses

Kort na het duel bood het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de doellijntechnologie in de Premier League excuses aan. "Dit hebben we in ruim 9000 wedstrijden met deze technologie nog nooit meegemaakt”, zei het bedrijf Hawk-Eye Innovations. "De arbitrage kreeg geen signaal door, niet op het horloge en ook niet in het oor. We bieden excuses aan de Premier League en aan Sheffield United aan, en verder aan iedereen die door dit incident is geraakt.”