Problemen voor Liverpool worden nóg groter: verdediger nummer 3 valt geblesseerd uit
i

AFP

Problemen voor Liverpool worden nóg groter: verdediger nummer 3 valt geblesseerd uit

Martijn Baars • 20:59, 11-11-2020 / Laatste Update: 22:04, 04-01-2024

Het zit Liverpool even niet mee. Na de eerdere blessures van Virgil van Dijk en Trent Alexander-Arnold is woensdag verdediger nummer 3 uitgevallen met een blessure.

Bondscoach Gareth Southgate van Engeland meldde woensdagavond dat Joe Gomez het Engelse kamp heeft moeten verlaten met een op het oog zware knieblessure. "Hij schreeuwde van de pijn, terwijl er niemand in de buurt was. Ik durf nog niks te zeggen over de ernst van zijn blessure, maar het ziet er niet goed uit. Ik denk al zeker te weten dat hij de wedstrijden bij ons in ieder geval niet meer haalt.

Programma Engeland

Engeland speelt donderdagavond vriendschappelijk tegen Ierland en heeft daarna nog 2 Nations League-duels te gaan tegen België (zondag, uit) en IJsland (woensdag, thuis).

Liverpool-Ajax

Voor Liverpool is het hopen dat de blessure toch meevalt. Na de eerder genoemde blessures van Van Dijk en Trent Alexander-Arnold is Gomez verdediger nummer 3 die hard gemist wordt in de komende wedstrijden. Middenvelder Fabinho, die ook vaak in de defensie speelt bij de Engels kampioen, is óók al geblesseerd. Op 1 december ontvangt Liverpool Ajax in de Champions League.