PSV-fans mogen zelf kiezen naar welke thuiswedstrijden ze willen, maar: vol=vol
i

BSR Agency

PSV-fans mogen zelf kiezen naar welke thuiswedstrijden ze willen, maar: vol=vol

Martijn Baars • 01:39, 30-07-2020 / Laatste Update: 17:15, 05-01-2024

PSV heeft de komende weken een lastige puzzel te leggen. De club koerst voorlopig op thuiswedstrijden met 6500 toeschouwers.

PSV probeerde de afgelopen maanden in 1e instantie zoveel mogelijk seizoenkaarthouders aan boord te houden. Na het strikken van 26.000 supporters breekt voor de club nu een volgende fase aan. Hoeveel mensen mogen tijdens de huidige coronaperiode bij wedstrijden het Philips Stadion in, wanneer en onder welke voorwaarden? Een lastige puzzel, waarbij geen enkel risico kan worden genomen en de 1,5 meter afstand gegarandeerd moet worden.

'Trots, maar we moeten ook mensen teleurstellen'

Commercieel directeur Frans Janssen van PSV benadrukt trots te zijn op de hoeveelheid mensen die de laatste maanden een seizoenkaart kocht. "Dat we tot 26.000 zijn gekomen, is een enorme steun in de rug voor ons. Tegelijkertijd beseffen we dat we een aantal van die mensen moeten teleurstellen, binnen de huidige stand van zaken. Ik draai het liever om. We zijn gebonden aan de regels, nemen geen enkel risico en daarbinnen proberen we toch een aantal supporters iets te bieden. Dat is altijd nog beter dan niks.”

Kiezen welke wedstrijden

PSV informeert de supporters per mail over alle procedures. "De 1e 4 thuiswedstrijden in de Eredivisie zetten we voor onze 26.000 kaarthouders open in de webshop van PSV, met steeds 6.500 beschikbare plaatsen. Alle seizoenkaarthouders kunnen zelf een keuze maken voor een ticket voor 1 van die 4 duels en met wie ze graag in hun vak willen gaan. Ze hebben maximale keuzevrijheid, maar vol is vol en als dat punt is bereikt moet dus een andere wedstrijd worden gekozen", geeft Janssen aan.

De 1e 4 thuiswedstrijden van PSV dit seizoen zijn:

19 september: PSV - FC Emmen

4 oktober: PSV - Fortuna Sittard

1 november: PSV - ADO Den Haag

8 november: PSV - Willem II