PSV gaat met speciale lampen proberen corona te verslaan
i

ANP

PSV gaat met speciale lampen proberen corona te verslaan

Martijn Baars • 12:52, 10-11-2020 / Laatste Update: 14:03, 07-01-2024

PSV laat momenteel 15 speciale lampen van Signify (het vroegere Philips Lighting) in de kleedkamers van het Philips Stadion en op trainingscomplex De Herdgang plaatsen. De club gelooft net als het Eindhovense bedrijf dat deze ‘Covidlampen’ kunnen helpen om de lucht te ontsmetten en daarmee verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

De verlichtingsproducten van Signify zijn nu ineens zeer populair. De onderneming krijgt de lampen amper aangesleept, omdat geclaimd wordt dat de lucht in een ruimte waar de verlichting aan is gezet na 3 kwartier coronavrij is. Het RIVM is daarvan niet 100 procent overtuigd. Maar de wetenschappers (bijvoorbeeld van de universiteit van Boston) waarmee Signify werkt, denken dat er wel degelijk grote resultaten kunnen worden bereikt. 

RB Leipzig

PSV plaatst in het Philips Stadion 3 lampen in de eigen kleedkamer en 3 in die van de tegenstander. Daarnaast worden op De Herdgang 5 lampen in de kleedkamer geïnstalleerd en 4 in de medische ruimte. Signify meldde eerder dat de verlichting ook bij RB Leipzig wordt getest. 

Flink aantal besmettingen

De Eindhovense club had de afgelopen periode tijdens de zogeheten 2e golf te maken met veel coronabesmettingen. 11 in de spelersgroep bij de A-selectie, 12 bij Jong PSV en eerder moest het hele vrouwenteam al in quarantaine. Ook in de technische staf bij de mannen sloeg het virus toe.