PSV gaat miljoenenaankoop Maxi Romero een jaartje uitlenen
i

Soccrates/BSR Agency

PSV gaat miljoenenaankoop Maxi Romero een jaartje uitlenen

admin • 11:15, 25-05-2019 / Laatste Update: 04:49, 07-01-2024

Maxi Romero, de Argentijnse spits die ooit voor een godsvermogen door PSV werd aangetrokken, wordt komend seizoen verhuurd. ,,Hij is 20 jaar, moet ergens een seizoen aan spelen toekomen,’’ zegt John de Jong, technisch manager van de Eindhovenaren, in een interview met het Algemeen Dagblad.

,,Bij PSV blijft de onzekerheid of we hem die kans kunnen bieden.’’ Romero kwam in januari 2018 binnen als 1 van de grootste aanvalstalenten van Zuid-Amerika. PSV betaalde ruim 10 miljoen euro, maar de spits viel van de ene blessure in de andere en speelde nog nauwelijks. Zijn contact loopt tot medio 2023.

Prioriteit

PSV is momenteel bezig met de evaluatie van het seizoen en bereidt zich voor op de transferzomer. De huidige spits en topscorer Luuk de Jong (28) behouden is een topprioriteit.

6 man vertrekt

PSV houdt er rekening mee dat een man of 6 vertrekt, onder wie in elk geval Daniel Schwaab (transfervrij, zoekt club in Duitsland) en Aziz Behich, die voor een overgang naar het Turkse Basaksehir staat. Over het perspectief van een andere dure aankoop die nog weinig speelde, de Mexicaan Erick Gutiérrez, zegt De Jong dat die de strijd aan moet gaan komend seizoen. ,,Gewoon laten zien dat je erin hoort. Gas geven.’’