PSV in gesprek aan met de muntjesgooiers en 5 euro-verbrander

PSV in gesprek aan met de muntjesgooiers en 5 euro-verbrander

admin • 19:17, 18-03-2016

PSV heeft vrijdagmiddag een update gegeven over het muntjesincident in Madrid. De club heeft inmiddels vijf personen in beeld die naar de mening van de clubleiding over de schreef zijn gegaan. Daarvan zijn inmiddels van drie personen de naam bekend. Bij die laatste drie is de verbrander van een biljet van 5 euro.

Stadionverbod

PSV neemt de zaak hoog op. Algemeen directeur Toon Gerbrands gaf eerder al aan dat betrokkenen een mega-probleem hebben. De clubleiding gaat zo spoedig mogelijk een gesprek aan met betrokkenen en treft daarna eventuele maatregelen. Gerbrands heeft al eerder gesproken over mogelijke stadionverboden. PSV en het Openbaar Ministerie hebben afgesproken mee te werken aan eventuele rechtshulpverzoeken vanuit Spanje.

Spaanse cel

Fans van PSV die in Madrid waren voor de return van de achtste finale in de Champions League tegen Atlético, gooiden dinsdag muntjes naar de vrouwen. Eén supporter stak een bankbiljet in brand voor hun ogen. Beelden van het wangedrag gingen de hele wereld over en zorgden voor veel verontwaardiging.

PSV heeft inmiddels contact gehad met het Openbaar Ministerie en afgesproken dat er wordt meegewerkt als vanuit Spanje een rechtshulpverzoek komt om de daders aan te pakken.