PSV haalt FIFA-gamer bij selectie: 'Houdt onze fans bezig'
i

Pro Shots

PSV haalt FIFA-gamer bij selectie: 'Houdt onze fans bezig'

Martijn Baars • 15:21, 10-08-2016 / Laatste Update: 15:52, 12-12-2023

PSV gaat als eerste Nederlandse club een eSports-speler toevoegen aan de selectie. eSports is de term voor het spelen van computerspellen op competitie-niveau. De nieuwe 'speler' gaat de Eindhovense club vertegenwoordigen op nationale en internationale toernooien bij bijvoorbeeld FIFA of Pro Evolution Soccer (PES).

De eSports-gamer die PSV contracteert kan onder andere gebruik maken van de faciliteiten van de club en zal op kosten van PSV het rood-wit gaan verdedigen bij grote eSports-evenementen. “En natuurlijk komt hij of zij vanaf volgend seizoen ook op de jaarlijkse elftalfoto”, aldus marketingmanager Guus Pennings op de website van de club.

'Houdt de fans bezig'

,,Wij vinden we het belangrijk om ons te verdiepen in dat wat onze fans bezighoudt. De wereld van eSports blijft enorm groeien. Door deze populariteit beginnen de werelden van sport en eSports elkaar te kruisen. Bovendien zijn veel jonge PSV-fans dagelijks actief in eSports en worden eSports toernooien online enorm goed bekeken."

FIFA 17

Om de juiste persoon te contracteren, organiseert PSV dit najaar samen met Dutch Game Masters een groot FIFA17-toernooi in het Philips Stadion. Gamers vanaf 16 jaar kunnen zich gratis aanmelden voor dit evenement.