PSV haalt hoog aangeschreven assistent uit Duitsland: gewerkt met Guardiola en Ten Hag
i

AFP

PSV haalt hoog aangeschreven assistent uit Duitsland: gewerkt met Guardiola en Ten Hag

Martijn Baars • 15:06, 19-06-2020 / Laatste Update: 07:10, 05-01-2024

PSV is erin geslaagd om nog een trainer uit Duitsland te halen, die de nieuwe hoofdcoach Roger Schmidt zal gaan assisteren. De 42-jarige Lars Kornetka versterkt de technische staf voor komend seizoen.

Hij geldt in zijn thuisland onder meer als een vooraanstaand video-analist en werkte voor bekende namen als Schmidt, Julian Nagelsmann, Ralf Rangnick, Pep Guardiola en Erik ten Hag (beiden bij Bayern München) en Huub Stevens.

Ooijer en Zenden

Met de benoeming van Kornetka krijgt de technische staf van de Eindhovense club een duidelijk Duits-Nederlands profiel. Eerder werd al duidelijk dat André Ooijer (45) daar deel van uit gaat maken en dat Raimond van der Gouw (57) de nieuwe keeperstrainer wordt. Ook Boudewijn Zenden zegt in principe ‘ja’ tegen een aanbieding van PSV om in de staf te blijven. 

Duits-Nederlands

De Duitser Jörn Wolf (44) maakt als persoonlijk assistent van Schmidt ook deel uit van de staf en Bas Roorda (47) zal fungeren als team-manager, een rol die voorheen Mart van den Heuvel bekleedde. De clubicoon zal ook nog bij PSV betrokken blijven en spelers persoonlijk begeleiden, zo is eerder gemeld.

Flinke staat van dienst

Kornetka werkte tussen 2014 en 2017 bij Bayer Leverkusen al als assistent samen met Schmidt. Daarna was hij actief bij Red Bull Leizpig. Voorheen diende hij onder meer Bayern München, TSG Hoffenheim en Schalke 04, waar hij onder Stevens als video-analist heeft gewerkt.