PSV speelt in voorbereiding niet meer tegen amateurclubs
i

Pro Shots

PSV speelt in voorbereiding niet meer tegen amateurclubs

admin • 12:34, 23-05-2017 / Laatste Update: 22:02, 07-01-2024

Normaal gesproken doet PSV in de voorbereiding van de competitie een rondje langs Nederlandse amateurclubs om oefenwedstrijden te spelen. Maar dit jaar slaan de Eindhovenaren dat helemaal over en beginnen ze tegen profclub RKC Waalwijk en gaan daarna meteen op trainingskamp.

Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdag. De club sloeg onder meer aan aanbod van VV Dongen af, dat vorig jaar de eerste tegenstander van het seizoen was. Na de eerste groepssessie van PSV op maandag 3 juli volgt vijf dagen later al het duel in het Mandemakers Stadion in Waalwijk.

Breken met traditie

De traditie was om soms wel 4 wedstrijden tegen amateurclubs te spelen. De laatste jaren werd dit al teruggebracht tot 1. Maar nu is het dus helemaal van de baan. "We willen richting onze eerste officiële wedstrijd de weerstand op een goede manier opbouwen en hebben nu voor deze instap gekozen", aldus PSV-trainer Philip Cocu.

Midden-Europa

Het trainingskamp wordt afgewerkt in Zwitserland en Oostenrijk. PSV doet daar, net als de afgelopen 2 jaar, mee aan een toernooi vlakbij de grens met Frankrijk. Aan het evenement deden vorig jaar bijvoorbeeld Sporting Portugal en AS Monaco mee. Eind juli spelen de Eindhovenaren de eerste wedstrijd in de voorronde van de Europa League.