PSV weet namen van supporters die bedelaars vernederden

PSV weet namen van supporters die bedelaars vernederden

admin • 15:55, 19-03-2016

Bij PSV zijn er tot nu toe vijf supporters in beeld die in Madrid geld smeten naar bedelaars. Van die vijf zijn er zelfs al van drie mensen namen bekend. Dat meldt algemeen directeur Toon Gerbrands zaterdag. Onder de supporters die in beeld zijn zit ook de man die voor de ogen van een bedelaar een briefje van vijf euro in de fik stak.

PSV gaat met de betrokkenen zo spoedig mogelijk in gesprek en neemt daarna eventueel maatregelen. Een stadionverbod is een van de sancties die de club kan opleggen. Daarnaast werken PSV en het Openbaar Ministerie mee aan eventuele rechtshulpverzoeken vanuit Spanje.

Met afschuw kennis genomen van vernedering

De afgelopen dagen nam de wereld met afschuw kennis van het sarren van bedelaars door een groep PSV-supporters. De Spaanse justitie maakte gisteren bekend dat ze juridische stappen overweegt tegen de Nederlandse 'treiteraars', nu het Openbaar Ministerie officieel een onderzoek heeft geopend. ,,We behoren bij de Europese Unie en met al het materiaal dat we hebben opgestuurd is Nederland verplicht mee te werken en ons de identiteit van deze personen te verschaffen," zei gisteren de hoofdcommissaris van Madrid, Germán Rodríguez.

Misdrijf

De directeur van de Spaanse nationale politie, Ignacio Cosidó, verklaarde gisteren dat de gebeurtenissen niet alleen 'te betreuren' zijn, maar ook dat ze 'als een delict kunnen worden beschouwd waarvoor deze mensen verantwoording moeten afleggen.'

Grote schade

PSV-directeur Toon Gerbrands vindt dat een beperkt deel van de 3800-koppige aanhang in Spanje de club grote schade heeft berokkend en dat PSV er alles aan moet doen om het vertrouwen in de toekomst terug te winnen.

Trainer Phillip Cocu laat zich in soortgelijke bewoordingen uit. ,,Een groot deel van de supporters heeft er een mooi feest van gemaakt. Het is heel jammer en zuur dat enkele supporters gedrag hebben vertoond dat niet bij de club past.''