Puzzelende Van Bronckhorst over verdediging: 'Van Beek zorgt voor rust'
i

Pro Shots

Puzzelende Van Bronckhorst over verdediging: 'Van Beek zorgt voor rust'

admin • 11:03, 29-11-2017 / Laatste Update: 01:07, 08-01-2024

Maar liefst 7 (!) verschillende combinaties had Feyenoord centraal achterin, in 21 wedstrijden. Trainer Giovanni van Bronckhorst is nog altijd aan het puzzelen, want zijn ideale verdedigingsduo heeft hij nog niet gevonden. Wel is hij erg blij met Sven van Beek. ,,Sven zorgt voor rust bij mij", zegt de trainer in gesprek met het AD.

Maandenlang is hij uit de running geweest en ineens is Van Beek weer de leider van de Rotterdamse verdediging. ,,Het is heel knap hoe Van Beek de draad weer heeft opgepakt na lang blessureleed. De laatste 3 wedstrijden tegen VVV, Manchester City en FC Groningen heeft hij hoog niveau laten zien", vindt Van Bronckhorst.

Geen excuus

De laatste 2 wedstrijden vormde hij een duo met Tapia, de 7de en (voorlopig) laatste combinatie van Van Bronckhorst achterin: ,,Bouwen aan een elftal begint achterin en als je daar steeds moet wisselen, is het lastig om automatismen te krijgen in een ploeg." Een excuus is het zeker volgens de trainer zeker niet, maar Feyenoord heeft er wel last van.

Tekst loopt door onder de foto

Volle ziekenboeg

Feyenoord heeft wat dat betreft ook wel echt een dramatische seizoenstart gehad met zó veel blessures. De volle ziekenboeg begon de laatste weken gelukkig weer een beetje leeg te stromen, maar Ridgeciano Haps is er weer bijgekomen en zien we ook niet meer terug tot de winterstop. Net als Eric Botteghin. Jan-Arie van der Heijden is goed op weg en zou in 2017 nog in actie kunnen komen, maar de technische staf durft er nog geen datum op te plakken.

Kiezen

'Gio' keek van tevoren heel anders naar het seizoen en zijn ideale opstelling: ,,Voor het seizoen had ik het als volgt in mijn hoofd: ik wilde kijken met welke spelers ik wedstrijden kon winnen. In de praktijk bleek er gewoon weinig te kiezen."