Real Madrid is duidelijk over een La Liga-wedstrijd in de VS: 'Wij gaan niet'
i

AFP

Real Madrid is duidelijk over een La Liga-wedstrijd in de VS: 'Wij gaan niet'

Brian Vesseur • 18:09, 23-09-2018 / Laatste Update: 21:32, 05-01-2024

La Liga sloot met een Amerikaans bedrijf de deal te om elk seizoen een competitiewedstrijd in de Verenigde Staten te laten spelen. FC Barcelona - Girona zou op 26 januari de eerste moeten zijn. Maar of het plan doorgaat is nog maar de vraag, want de Spaanse voetbalbond wil het niet. En Real Madrid vindt het ook niet. Zij snappen niet wat het doel is van het plan.

De Spaanse voetbalbond heeft het zelfs verboden om die wedstrijd in de VS door te laten gaan. Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid, is het daar grondig mee eens. ,,Wij zullen in ieder geval niet naar de Verenigde Staten gaan. Ik weet niet welke belangen er achter zitten, maar in ieder geval niet die van de clubs of de fans'', zei de 71-jarige voorzitter bij een ledenvergadering van de club. ''We weigeren hoe dan ook.''

Staking

Na de primeur zou La Liga elk seizoen een wedstrijd in de VS willen laten spelen. Daartoe is een 15-jarige overeenkomst gesloten met het Amerikaanse mediabedrijf Relevent. De belangenorganisatie van profvoetballers in Spanje is ook tegen het plan en dreigde al met een staking.