Richarlison stookt vuurtje op: ‘Er zijn betere verdedigers dan Van Dijk’
i

Getty Images

Richarlison stookt vuurtje op: ‘Er zijn betere verdedigers dan Van Dijk’

Martijn Baars • 14:44, 19-06-2020 / Laatste Update: 04:33, 07-01-2024

Nog 2 overwinningen heeft Liverpool nodig om de Premier League-titel te veroveren waar de fans al 30 jaar zo naar snakken. Als het aan stadgenoot en rivaal Everton ligt blijft dat nog langer het geval. Vleugelaanvaller Richarlison gooide alvast wat olie op het vuur door Virgil van Dijk uit de tent te lokken vlak voor de Merseyside Derby dit weekend. "Hij is een geweldige verdediger, maar ik ben hem al eens gepasseerd."

Het was de ultieme vernedering geweest voor Everton. Als Arsenal er 2 dagen geleden in was geslaagd punten af te snoepen van Manchester City, had Liverpool de titel zondagavond al veilig kunnen stellen op Goodison Park. Dat leed blijft Everton en zijn supporters bespaard. Toch zal de club het titelfeest van de Red Devils nog even langer uit willen stellen, al is een overwinning tegen de rivaal alweer 10 jaar geleden.

'Ben hem al eens gepasseerd'

1 van de spelers die met zijn acties het verschil moet maken is Richarlison. In gesprek met het Braziliaanse Desimpedidos laat de aanvaller weten niet wakker te liggen van Virgil van Dijk, zondag 1 van zijn directe tegenstanders. "Mensen hebben het graag over hem en ja, hij is een geweldige verdediger, maar ik ben hem al eens gepasseerd."

Sergio Ramos, Silva

Richarlison vervolgt zijn mening over Van Dijk, afgelopen seizoen nog genomineerd voor de Ballon d’Or. "Hij werd bij de top-3 gekozen omdat hij een uitstekend seizoen had. Maar ja, voor mij zijn er betere verdedigers.” Welke spelers hij dan bedoelt: 2 landgenoten, Thiago Silva, Marquinhos en Sergio Ramos."