River Plate blijft na lange soap tóch winnaar Copa Libertadores 2018
i

REUTERS

River Plate blijft na lange soap tóch winnaar Copa Libertadores 2018

admin • 19:16, 04-02-2020 / Laatste Update: 20:18, 05-01-2024

River Plate blijft officieel de winnaar van de Copa Libertadores van 2018. Tegenstander Boca Juniors had beroep aangetekend bij het international sporttribunaal CAS, maar kreeg vandaag te horen dat River Plate niet de zege moet afstaan.

Daarmee komt eindelijk een einde aan een soap die meer dan een jaar heeft geduurd. Eind 2018, in aanloop naar het 2e duel van de finale tussen rivalen en stadgenoten River Plate en Boca Juniors, werd de spelersbus van Boca Juniors aangevallen door fans van River Plate.

Nieuwe locatie

Daarbij raakten spelers van Boca gewond. Vanwege de onrust in de stad werd besloten het duel uit te stellen en later zelfs te verplaatsen naar Madrid. Dit tot onvrede van Boca, dat vond dat het na alle toestanden de winnaar moest worden.

CAS

River won het tweede duel in Estadio Santiago Bernabéu met 3-1 en dat was na de 2-2 in het stadion van Boca voldoende voor de titel. Boca stapte naar het CAS om de titel aan te vechten, maar het CAS liet vandaag weten het schrappen van River Plate als winnaar een te zware maatregel te vinden.

Toch straf voor River Plate

River Plate kwam er trouwens niet zonder straf vanaf. De ploeg moet de komende 2 thuiswedstrijden in de Copa Libertadores (tegen Binacional uit Peru en tegen het Braziliaanse São Paulo) spelen in een leeg stadion.