Robben wil spelen tegen Ivoorkust: 'Ritme houden is belangrijk'
i

ProShots

Robben wil spelen tegen Ivoorkust: 'Ritme houden is belangrijk'

admin • 17:10, 02-06-2017 / Laatste Update: 19:30, 12-12-2023

Arjen Robben realiseert zich dat de komende week enorm belangrijk is voor het Nederlands elftal. Oranje zelf speelt in de kwalificatiereeks tegen Luxemburg en de naaste concurrenten Frankrijk en Zweden treffen elkaar in Scandinavië. "Het duel in Zweden is cruciaal."

Dat vertelt de aanvaller tegen het Algemeen Dagblad. "Als Frankrijk wint, hebben wij alles in eigen hand. Dan mag je eind augustus zelfs van Frankrijk verliezen. Als Zweden gelijkspeelt, zijn we verplicht om minimaal 1 punt te pakken. Dan gaan we er wel vanuit dat we zelf alles winnen."

Robben's ritme

Voordat Oranje het tegen Luxemburg opneemt, wacht zondag eerst nog het oefenduel met Ivoorkust. De aanvoerder zal die wedstrijd spelen. "Ik wil erbij zijn, ook voor mijn eigen ritme. Anders heb ik 3 weken niet gespeeld als we het opnemen tegen Luxemburg."

Play-offs

Het Nederlands elftal staat op dit moment 4de in Groep A met 7 punten. Zweden staat 2de met 10 punten en Frankrijk gaat aan de leiding met 13 punten. Voor Oranje staat Bulgarije nog met 9 punten. De nummer 1 kwalificeert zich rechtstreeks voor het WK in Rusland. Mocht Oranje 2de worden, dan gaat het mogelijk als beste nummer 2 de play-offs in.