Robin van Persie: 'Ik stop normaal gesproken aan het einde van dit seizoen'
i

Pro Shots

Robin van Persie: 'Ik stop normaal gesproken aan het einde van dit seizoen'

admin • 21:07, 24-10-2018 / Laatste Update: 05:27, 08-01-2024

Robin van Persie verwacht niet er na het huidige seizoen nog een extra jaar aan vast te plakken bij Feyenoord. Dat zegt de aanvaller in gesprek met het AD.

Plezier in het voetbal

"Wanneer ik moet stoppen? Dat is normaal gesproken aan het einde van dit seizoen. Dat was ook de insteek. Ik ben straks 36 jaar, dan ben ik 18 jaar prof geweest. En vanaf mijn vijfde jaar ben ik eigenlijk alleen maar bezig geweest met voetballen. Ik zie het ook niet zo dat mijn terugkeer bij Feyenoord pas geslaagd is, als we de landstitel pakken."

Bekerwinst

Van Persie keerde in januari van dit jaar terug bij Feyenoord. Hij wilde zijn carrière met plezier afsluiten. Dat is volgens de spits wel gelukt.  "Ik was het plezier kwijtgeraakt. Zo wilde ik niet eindigen, zonder plezier. Dat is teruggekeerd bij Feyenoord. Ik wil waardig als voetballer winnen. De bekerwinst was mooi, maar niet het meetmoment tussen wel of niet geslaagd. Ik wilde iets teruggeven, mijn ervaringen delen. Ik probeer mijn medespelers helpen. Ik zie het breder dan alleen een prijs omhoog houden of niet.