Ook Roda JC wil van het kunstgras af, maar moet hopen op de gemeente
i

BSR/Soccrates Images

Ook Roda JC wil van het kunstgras af, maar moet hopen op de gemeente

admin • 22:03, 04-02-2020 / Laatste Update: 14:12, 05-01-2024

En nog een club die dat akelige kunstgras op wil rollen. Roda JC wil vanaf volgend seizoen weer op normaal gras spelen, zo laat de interim-directeur van de Limburgers op de eigen site weten.

"Wij hopen allemaal dat Roda JC haar wedstrijden vanaf het seizoen 2020/2021 op natuurgras zal gaan afwerken", zegt Karel Bouckaert. Het is alleen geen kwestie van een nieuwe mat erin. Het zit net iets ingewikkelder. "Dan moeten er tevens de nodige aanpassingen worden gedaan aan de velden op Sportpark Kaalheide, ter ondersteuning van het 1e elftal."

"Als in het Parkstad Limburg Stadion natuurgras wordt aangelegd, zullen de trainingen ter bevordering van de kwaliteit van de grasmat worden afgewerkt op Sportpark Kaalheide. Hierover lopen nu met de verantwoordelijken binnen de gemeente Kerkrade constructieve gesprekken."

Steeds minder kunstgras

Roda is gelukkig niet de enige club die van het kunstgras af wil. Zo speelt ADO Den Haag vanaf volgend seizoen op normaal gras en heeft RKC al gedag gezegd tegen de mat met de zwarte korrels.