Ronaldo mist sowieso Europese Supercup, lange absentie dreigt
i

Proshots

Ronaldo mist sowieso Europese Supercup, lange absentie dreigt

admin • 13:54, 12-07-2016 / Laatste Update: 07:27, 15-01-2024

Cristiano Ronaldo zal niet in actie komen tijdens de Europese Supercup op 9 augustus in het Noorse Trondheim. Champions League-winnaar Real Madrid neemt het dan op tegen Sevilla, dat de Europa League won. De Portugese superster is drie tot vier weken uit door een verrekte mediale band van de linkerknie en de 'Koninklijke' wil geen risico's nemen met de Madrileense topschutter aller tijden. Managing Madrid gaat echter uit van het 'worst case' scenario: zij beweren dat Ronaldo vier tot vijf maande

Daarnaast is het goed mogelijk dat Ronaldo op 1 augustus niet met Real naar New York afreist om aan de voorbereiding van de club te beginnen. In plaats daarvan blijft hij naar alle waarschijnlijkheid in Valdebebas, het trainingscentrum van de 'Koninklijke', om een individueel programma af te werken. Voor Real komt die beslissing bovendien niet als een verrassing. In Bernabéu werd een tijdje geleden al eens besproken om 'CR7' wat rust te gunnen. De Portugees kampt namelijk al een tijdje met enkele kwaaltjes, zo miste hij op het einde van afgelopen seizoen enkele wedstrijden met het oog op de Champions League-finale in Milaan.

Op

Het is bovendien niet de eerste keer dat Ronaldo tegen het einde van het seizoen op bleek te zijn. In 2014 had hij enorm veel last van de patellapees - ook in de linkerknie - en miste toen de gewonnen finale van de Copa del Rey tegen Barcelona. De eindstrijd van de Champions League speelde hij toen wel, net zoals het WK. Nadien stoomde hij zich wel klaar voor de Europese Supercup tegen Sevilla, waarin hij twee keer scoorde. Dat zal dit jaar niet gebeuren.

Doseren

Dit seizoen werd de Portugees in de laatste weken geteisterd door een dijbeenblessure. Daardoor miste hij de competitiewedstrijden tegen Rayo Vallecano en Real Sociedad en de heenmatch tegen Manchester City in de halve finales van de Champions League. Op zijn 31e beseft Ronaldo dat het tijd wordt zijn lichaam af en toe rust te gunnen. "Zo'n blessures zijn mijn eigen schuld, want ik wil altijd alles spelen", vertelde 'CR7' voor het seizoenseinde al aan La Sexta. "Ik moet leren doseren, dat is wel duidelijk. Dat betekent dus twee of drie wedstrijden missen."

Tevreden

Desalniettemin vertrok Ronaldo, naar verluidt niet 100% fit, toch naar het EK. Met de goedkeuring van Real. De Madrilenen beseften ook dat het misschien een van de laatste kansen was dat de superster een prijs kon pakken met zijn land. De vechtlust die de Portugees in Frankrijk toonde wordt ook in het Bernabéu ontzettend geapprecieerd. Toch zijn 'Los Blancos' vooral tevreden dat Ronaldo zichzelf wil sparen om op die manier topprestaties te blijven neerzetten. De superster staat bovendien op het punt zijn contract te verlengen, dat zou betekenen dat hij zijn actieve voetbalcarrière bij Real beëindigt. Iets wat zowel Ronaldo als de 'Koninklijke' wensen.