Rooney maakt tegen Ruzomberok officiële Everton-rentree
i

ANP

Rooney maakt tegen Ruzomberok officiële Everton-rentree

Trevor Wagener • 18:51, 26-07-2017 / Laatste Update: 22:56, 07-01-2024

Wayne Rooney zal donderdagavond zijn officiële rentree als speler van Everton meemaken. De club uit Liverpool moet dan voor de Europa League tegen het Slowaakse MFK Ruzomberok. Ronald Koeman bevestigde het nieuws op de clubsite.

Rooney komt zoals bekend uit de eigen jeugd en scoorde voor de hoofdmacht 17 keer in 77 duels, voordat hij in 2004 naar Manchester United vertrok. In de voorbereiding bleek de voormalig captain van het Engelse elftal op schot: hij scoorde 2 goeie goals tegen Gor Mahia en KRC Genk.

Koeman laat de 31-jarige ster starten in de thuiswedstrijd. "Ik ga nog niet zeggen op welke positie, maar Wayne start zeker ja. Je moet hem het warme welkom gunnen. Hij keert terug bij zijn thuisclub. De overstap op zich is hetzelfde als voor iedere andere nieuwe speler."

Barre Barkley en blessures

De trainer is gebrand op Europees succes en zal tegen de Slowaken zijn sterkste elf opstellen. Hoewel het ernaar uitziet dat Davy Klaassen ook vanaf minuut 1 mag beginnen, lijkt Ross Barkley het duel te moeten missen. "Hij is geblesseerd, net als Ramiro Funes Mori.

Voor Barkley lijkt zijn avontuur in Liverpool erop te zitten. De middenvelder is al maanden met zijn club aan het duwen en trekken over een eventuele contractverlenging. De 23-jarige international was het volgens The Sun, tot ongenoegen van Koeman, niet eens met de door Everton aangeboden voorwaarden. Daarbij zou de karrenvracht aan nieuw aangekomen middenvelders een extra reden zijn om verder te kijken.