Round-up Juup League: 30 goals, kampioen heeft geen zin

admin • 00:08, 16-04-2016 / Laatste Update: 08:12, 07-01-2024

Wil je even alles weten over de Jupiler League? Check dan deze round-up! Het was een hele mooie ronde met liefst 30 goals in de 8 wedstrijden.

Sparta heeft geen zin

Sparta is kampioen en nam een avondje vrij. FC Volendam versloeg de Rotterdammers met 2-0 door doelpunten van Jordy Hilterman (32') en Bert Steltenpool (66'), die opvallend genoeg Hilterman verving. Het zal ze een biet wezen op Het Kasteel.

VVV slacht Fortuna

Fortuna Sittard kwam ondanks alles redelijk op tijd aan in Venlo, maar had net zo goed thuis kunnen blijven. Het had helemaal niets in te brengen tegen het sterke VVV, dat scoorde via Johnatan Opoku, Leandro Resida Torino Hunte en Jerold Promes. Youri Loen redde de eer tussendoor nog.

Heerlijk Avondje NAC

NAC Breda heeft de druk erop bij nummer 2 VVV. Vrijdag werd Jong PSV aan de zegekar gebonden, tot tevredenheid van de bierdrinkers op de tribune. Na 23 minuten was het al 3-0 in het Rat Verlegh Stadion, waar liefst 14,5 duizend man aanwezig was. Het werd nog wel 3-2 en Jong PSV had kansen op de gelijkmaker, maar in de slotfase maakte NAC er nog 2: 5-2.

Achilles '29 stunt!

FC Eindhoven is met het schaamrood op de kaken het veld afgegaan. Achilles '29 won al 9 wedstrijden op rij niet, maar pakte de 3 punten in de Lichtstad: 0-1. Barry Beijer kopte na een half uur binnen, zonder dat de Groesbekers ook maar een kans hadden gehad. Wonder boven wonder bleef Achilles op de been tegen de subtopper Eindhoven.

Slachtpartij door Go Ahead

Straftraining voor Helmond Sport! De Brabo's verloren in eigen huis met liefst 0-4 van Go Ahead Eagles. Helmond kreeg in het begin nog een penalty, maar schoot die over. Daarna maakte Kenny Teijsse halverwege de 1e helft met het hoofd. Lang bleef het spannend, maar in de slotfase ging het helemaal mis. Teijsse maakte er in de 82e minuut nog 1, waarna Darren Maatsen het daarna met 2 goals een gênante uitslag maakte voor de thuisploeg.

Ook MVV maakt er 4

Als Go Ahead er 4 maakt, moet MVV dat ook! Onzin natuurlijk, maar feit is wel dat de Zuid-Limburgers gehakt maakten van FC Emmen. Emrullah Güvenç was al in de 2e minuut trefzeker, Boy Deul maakte voor de thee gelijk. Thomas Verheijdt zette de 2-1 op het bord, waarna Stef Peeters en nogmaals Güvenç de score lieten oplopen naar 4-1. MVV pakte met die fraaie score het laatste play off-ticket.

Spektakel in Oss

De paar duizend man die naar FC Oss tegen Telstar waren gekomen, werden beloond. Felitciano Zschusschen scoorde uit de eerste kans de 1-0 voor de thuisploeg, waarna Telstar ook al vanuit het niets op 1-1 kwam door ex-Oss-speler Marko Maletic. Tarik Tissoudali zorgde na rust zelfs voor een voorsprong voor de Velsenaren. Ricardo Serrarens leek daarna voor 3 punten te zorgen: 1-3. Maar nee, Oss kwam terug via Rick Stuij van den Herik. En in de slotfase kopte Fatih Kamaci een punt binnen: 3-3.

RKC piekt enigszins

Jong Ajax heeft niet van RKC Waalwijk kunnen winnen. Op de Toekomst werd het 0-0, vooral omdat de ploeg van Peter van den Berg lekker verdedigde tegen de jonge talenten van Ajax. De Amsterdammers domineerden, maar RKC bleef op de been. Er waren wat kansen over en weer, maar zonde resultaat. Puntje erbij voor RKC, dat niet als laatste wil eindigen.

Den Bosch verliest weer

Net als 4 dagen geleden tegen Jong PSV verloor FC Den Bosch vrijdag weer met 2-1, deze keer van Almere City. De Brabanders bakten er vooral voor rust niets van. Lars Nieuwpoort scoorde voor Almere. Na rust was Den Bosch wel beter, maar toch scoorden de Flevolanders de 2-0 via Jason Oost. Bart Biemans maakte nog de 2-1, maar verder kwamen de bezoekers niet.