Roy Keane vindt het onzin dat voetballers zomaar een deel van hun salaris in moeten leveren
i

Action Images

Roy Keane vindt het onzin dat voetballers zomaar een deel van hun salaris in moeten leveren

Martijn Baars • 15:51, 28-04-2020 / Laatste Update: 07:48, 08-01-2024

Nu er in vrijwel de hele wereld niet gevoetbald mag worden en clubs hun inkomstenbronnen zien opdrogen, wordt van veel spelers verlangd dat ze tijdelijk een deel van hun salaris inleveren. Onzin, vindt oud-voetballer Roy Keane. "Als ik nog bij 1 van de grote clubs zou spelen, zou ik het korten op mijn loon nooit accepteren.”

De berichten volgden elkaar de afgelopen weken in rap tempo op. Spelers van topclubs als FC Barcelona en Juventus lieten weten af te zien van een deel van hun salaris. In Engeland ging de selectie van Arsenal als 1e van de ‘grote 6’ in de Premier League overstag, al houden 3 spelers (onder wie naar verluidt Mesut Özil) voorlopig hun poot stijf. Zij willen geen overhaaste beslissing nemen en eerst de financiële gevolgen van de coronacrisis afwachten.

Onder druk

Groot gelijk, oordeelt voormalig Manchester United-aanvoerder Keane. "Ik weet dat spelers onder druk worden gezet om geld in te leveren, maar ze hebben gewoon een contract dat gerespecteerd moet worden”, zegt hij tegen Sky Sports. "Bovendien spelen zij vaak bij een club waar een miljardair de eigenaar is."

Steenrijke eigenaar

"Het idee dat spelers moreel verplicht zijn om een deel van hun salaris in te leveren, is onzin. Het is puur aan de voetballer zelf. Wie ervoor kiest om dat te doen, mag dat doen, maar laat je niet onder druk zetten door de media of door een club met een steenrijke eigenaar."