Ruime zege voor Oranje op Ivoorkust
i

Proshots

Ruime zege voor Oranje op Ivoorkust

admin • 23:25, 04-06-2017 / Laatste Update: 13:58, 12-12-2023

Oranje werkte zondagavond in de Kuip aan het zelfvertrouwen tegen Ivoorkust: 5-0. De Afrikaanse ploeg van de Belg Marc Wilmots kwam in Rotterdam voor de dag zoals verwacht kon worden. Fysiek ijzersterk, maar organisatorisch te vaak ondermaats.

De manier waarop Joel Veltman in zijn zestiende interland zijn eerste twee doelpunten voor Oranje mocht maken, was in dat opzicht veelzeggend. Tweemaal kreeg de verdediger van Ajax werkelijk alle vrijheid om de kleine keeper Badra Sangare te verschalken.

Robben

Tussendoor deed ook Arjen Robben een duit in het zakje. De aanvoerder mocht van de strafschopstip aanleggen nadat spits Vincent Janssen door Sangare was gevloerd. De 3-0 ruststand bekeek de nieuwe bondscoach Dick Advocaat voor de televisie. De 69-jarige Hagenaar meldt zich samen met zijn nieuwe rechterhand Ruud Gullit dinsdag in Noordwijk om de voorbereiding op de kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg voor zijn rekening te nemen.

Zeven basiswijzigingen

Advocaat liet assistent Fred Grim in de Kuip zeven basiswijzigingen aanbrengen ten opzichte van de ploeg die midweeks Marokko in Agadir had verslagen. Wilmots koos ervoor om Eric Bailly van Manchester United na rust de defensie te laten leiden. Dat betekende niet dat Oranje geen kansen meer kreeg. Vincent Janssen (2), Arjen Robben, invaller Georginio Wijnaldum en Memphis Depay wisten keeper Sangare echter niet te kloppen.

Sneijder

Het supporterslegioen van Oranje hoopte nog op een opleving. En die kwam er. Davy Klaassen zorgde voor 4-0. De Ajacied mocht meteen inrukken om plaats te maken voor Wesley Sneijder die op die manier Edwin van der Sar achterhaalde als recordinternational met 130 caps.

Janssen

Vincent Janssen zorgde voor 5-0 en ook hij kon meteen gaan douchen. De spits staat inmiddels op twaalf interlands, zes goals en hoopt dat moyenne vrijdag tegen Luxemburg nog wat op te krikken.