Russen naar EK, Hongarije houdt druk op Kroatië en Wales

REUTERS

admin • 22:33, 13-10-2019 / Laatste Update: 20:02, 04-01-2024

In groep I van de EK-kwalificatie zijn de knikkers al verdeeld. België, dat Kazachstan versloeg (0-2), plaatste zich donderdag al voor de eindronde; achtervolger Rusland klaarde de klus door de enige overgebleven concurrent, Cyprus, met 0-5 op te rollen.

Voor Rusland kwamen Denis Cherisjev (2), Magomed Ozdoev, Artem Dzjoeba en Aleksandr Golovin tot scoren. Konstantinos Laifis hielp de Cypriotische kansen al vroeg om zeep door na een kwart wedstrijd een rode kaart te pakken voor een schandalige tackle.

Belgen en Italianen

De Russen verzekerden zich daardoor van de 2e plaats in groep I, achter het oppermachtige België. In poule J heeft Italië al een EK-ticket bemachtigd. België heeft de 8 gespeelde groepsduels allemaal gewonnen. De nummer 3 van het laatste WK begon de EK-kwalificatiereeks met winst op Rusland, dat daarna ook alleen maar overwinningen boekte.

Hongarije houdt EK-kansen in leven

Hongarije doet in groep E van de EK-kwalificatie nog mee om een ticket voor het eindtoernooi. De ploeg van bondscoach Marco Rossi boekte voor eigen publiek tegen Azerbeidzjan een fortuinlijke zege: 1-0. In Boedapest trof Mihály Korhut in de 10e minuut doel met een fraaie uithaal.

Higler verpest het

Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Het Nederlandse team keurde in de extra tijd de gelijkmaker van Azerbeidzjan ten onrechte af. Higler annuleerde de treffer kennelijk wegens hands bij Bahlul Mustafazade, maar de verdediger van de bezoekers tikte de bal met zijn onderbuik over de lijn, zo bleek uit de tv-beelden.

Het kan nog

Hongarije verloor afgelopen donderdag met 3-0 bij koploper Kroatië. Met 12 punten uit 7 wedstrijden hebben de Hongaren nog kans op een EK-ticket. Azerbeidzjan heeft nog maar 1 punt. Nummer 4 Wales (7 punten uit 5 duels) speelt zondagavond voor eigen publiek tegen Kroatië (13 uit 6).