Ruud van Nistelrooy kan snel een bezoekje van de bondscoach verwachten
i

BSR/SOCCRATES

Ruud van Nistelrooy kan snel een bezoekje van de bondscoach verwachten

Martijn Baars • 17:16, 10-11-2020 / Laatste Update: 17:22, 05-01-2024

Frank de Boer wil de technische staf van het Nederlands elftal snel uitbreiden met Ruud van Nistelrooy. De bondscoach hoopt dat de voormalige spits er de volgende wedstrijden, in maart, al bij is.

"Na deze interlandperiode wil ik Van Nistelrooy opzoeken, een training van hem bekijken en dan een babbeltje met hem maken”, zei De Boer dinsdag in Zeist, waar hij vooruit keek op de oefenwedstrijd van woensdag tegen Spanje.

Koeman

Ronald Koeman, de voorganger van De Boer, zou Van Nistelrooy toevoegen aan zijn technische staf voor het EK. Dat toernooi werd vanwege het coronavirus echter met een jaar uitgesteld.

Hij wilde niet

Van Nistelrooy bedankte eind augustus om tijdelijk als assistent van Dwight Lodeweges bij Oranje aan te schuiven. De oud-international was met het hoogste jeugdteam van PSV in voorbereiding op het nieuwe seizoen en vond die taken niet goed te combineren.

Assistenten

De technische staf van het Nederlands elftal bestaat naast De Boer en Lodeweges nu nog uit Maarten Stekelenburg (assistent) en Patrick Lodewijks (keeperstrainer).