Salar Azimi: 'Mijn overname van Roda is ongeveer op de helft'

admin • 08:18, 02-03-2018 / Laatste Update: 20:40, 08-01-2024

De schatrijke Iraanse miljonair Salar Azimi was een tijdje stil. Maar nu heeft hij tegen Fox Sports gezegd dat de overnameplannen voor Roda JC nog altijd springlevend zijn. Hij wil de club écht redden.

Azimi benadrukt dat het dus niet om het hebben van een speeltje gaat, maar om het gezond maken van de club die dramatische jaarcijfers heeft. Niet alleen bungelt de club die tegen de Duitse grens aanligt onderaan de Eredivisie, er wordt flink verlies geleden in Kerkrade.

Voor dat onderaan bungelen heeft Azimi een oplossing: "Ik ben er heilig van overtuigd dat, wanneer we de kans krijgen, we Roda JC in de Eredivisie kunnen houden. De transfermarkt is natuurlijk gesloten, maar er zijn ook transfervrije spelers. Ik heb er al een paar op het oog, maar daar kan ik nu geen uitspraken over doen."

Op de helft

Volgens de Iraniër zit er eindelijk schot in de zaak. Hij zegt tegen Fox dat de overname ongeveer op de helft is. Als ze het zo laten, kan Korotaev de andere helft overnemen. Wat een weelde in Kerkrade. 2 miljardairs die vechten om de club.

Leuke dingen

Dat brengt ook bijzonder leuke dingen met zich mee. Want Azimi doet een belofte. "Voor iedere overwinning van Roda onder mijn leiding mag een supporter een dag lang in mijn Lambo rijden. Alleen de boetes moet hij zelf betalen."