Sandro Tonali na schorsing opnieuw in de problemen door illegale gokpraktijken
Sandro Tonali © Getty Images

Sandro Tonali na schorsing opnieuw in de problemen door illegale gokpraktijken

16:05, 28-03-2024 / Laatste Update: 16:07, 28-03-2024

Sandro Tonali zou opnieuw de gokregels van de FA hebben overtreden, nadat hij in oktober geschorst werd door de FIFA vanwege illegale gokpraktijken. Newcastle United heeft de aanklacht tegen de Italiaanse middenvelder bevestigd.

Tonali kwam in de zomer van 2023 over van AC Milan naar de Premier League. Eind oktober werd hij geschorst in alle competities vanwege sportweddenschappen die hij in dienst van zijn vorige club AC Milan was aangegaan. Hij zou pas in augustus weer in actie mogen komen.

Volgens de FA is Tonali echter niet gestopt met zijn illegale gokpraktijken sinds zijn komst naar Newcastle United. Hij wordt ervan verdacht vijftig weddenschappen te hebben geplaatst op voetbalwedstrijden tussen 12 augustus en 12 oktober 2023. Zijn club bevestigd de aantijgingen.

"Newcastle United erkent dat er een aanklacht ligt tegen Tonali met betrekking tot vermeende overtredingen van de FA-gokregels", klinkt het officiele statement van de club. "Sandro blijft volledig meewerken aan de relevante onderzoeken en wij blijven volledig achter hem staan."

Tonali zal voor 5 april met een reactie moeten komen op de nieuwe beschuldigingen. De club wil verder niet reageren op de situatie.