Scheidsrechtersbaas over onterechte corner Ajax: 'Jammer, maar wel volgens de regels'
i

ANP

Scheidsrechtersbaas over onterechte corner Ajax: 'Jammer, maar wel volgens de regels'

Martijn Baars • 14:36, 28-02-2019 / Laatste Update: 18:32, 05-01-2024

Ajax scoorde woensdagavond vlak voor rust uit een onterechte corner, zo bleek uit beelden. Maar de VAR greep niet in. Iedereen bij Feyenoord boos, maar volgens scheidsrechtersbaas Dick van Egmond ging alles volgens de regels.

Overigens hebben we bij Sportnieuws.nl ook even de regels opgezocht en die voor je op een rijtje gezet. Van Egmond tegen het AD: "Bij de tackle van Clasie kijkt de VAR alleen naar de vraag: is dit wel of geen strafschop? Dat was niet het geval, dus kunnen ze niets anders dan bevestigen dat het spel verder gaat en er dus een corner wordt genomen."

'Volgens de regels gehandeld'

"Wij behandelen geen corners, zoals we ook niet bij elke inworp of vrije trap gaan ingrijpen. En daaruit kan ook worden gescoord. Het is natuurlijk altijd jammer als er wordt gescoord uit een onterechte hoekschop. Maar het wringt niet. We laten de VAR niet bij alle spelsituaties ingrijpen, dus blijven er onterecht gegeven corners, vrije trappen en inworpen in het voetbal. Hier is volgens de regels gehandeld. En daar moeten we het mee doen."

Uit andere beelden bleek overigens dat Feyenoord in de wedstrijd óók een onterechte corner kreeg.