Schlemiel Jurjus: 'Ik ging van top naar niks in 1 seconde'

ANP Pro Shots

admin • 01:07, 22-10-2018 / Laatste Update: 19:24, 05-01-2024

Lang leek het erop dat Hidde Jurjus de held van de avond werd toen hij in de 1e helft bij een 1-0-achterstand van De Graafschap een penalty van Fortuna Sittard tegenhield. Toch luidde de keeper met een enorme blunder uiteindelijk de 3-1-nederlaag van zijn ploeg in.

De van PSV gehuurde keeper liet in de slotfase een doodeenvoudig schot van André Vidigal glippen, waarna Lazaros Lamprou makkelijk scoorde: 2-1. Die klap kwamen de Superboeren niet meer te boven.

Twijfels

''Ik twijfelde een beetje of ik de bal vol wilde pakken of op mijn zij zou vallen'', zegt Jurjus bij FOX Sports. “Maar dit is gewoon dramatisch. Ik moet kritisch zijn op mezelf, want de jongens hebben het vandaag juist uitstekend gedaan. Ik heb niet het gevoel dat ik ze in de steek heb gelaten, want dat doe je bewust. Maar het is wel klote dat we hierdoor verliezen. Ik ging van top naar niks in 1 seconde.''

De Graafschap laat grote kansen liggen

De Graafschap-trainer Henk de Jong vond dat zijn ploeg 3 punten had moeten pakken. Hij had in Sittard in grote delen van de wedstrijd genoten van het spel van zijn ploeg. De Graafschap verzuimde in de 1e helft een voorsprong te nemen en liet na de 1-1 grote kansen op de 1-2 liggen. ''Een combinatie van pech en kwaliteit. Op een aantal momenten waren we te gehaast in de afronding of sloeg de vermoeidheid toe'', liet De Jong weten.

De trainer baalde dat zijn ploeg had verzuimd goede zaken te doen in de degradatiestrijd. ''We helpen ploegen om ons heen voortdurend aan punten. Dat is zonde. Juist in zulke wedstrijden moeten wij de punten pakken om onderin weg te komen.''