Scorende Veltman: 'Geen grote wedstrijd, maar wel efficiënt'
i

anp

Scorende Veltman: 'Geen grote wedstrijd, maar wel efficiënt'

admin • 00:38, 05-06-2017 / Laatste Update: 14:24, 07-01-2024

Joël Veltman scoorde in zijn eerste vijftien interlands voor Oranje nog niet, maar zondagavond tegen Ivoorkust (5-0) was het direct twee keer raak. De 25-jarige verdediger van Ajax maakte in de eerste helft de 1-0 en 3-0.

,,Het was niet eens een heel grote wedstrijd van ons. Maar we waren heel efficiënt. De Afrikaanse landen kennen we. Ze zijn vaak slordig in de organisatie. Aan de andere kant moet je ook scherp blijven in de duels. Ze klappen er vol op en je kan blessures oplopen. Ik had ook wat pijntjes, daarom ging ik in de tweede helft ook niet meer mee naar voren." In de eerste helft scoorde Veltman dus wel twee keer na een hoekschop. ,,Ik stond ook wel heel vrij bij die goals, maar dan is het lekker dat je jongens als Arjen en Memphis op de flanken hebt die een goede voorzet kunnen geven."

Centraal achterin

Veltman stond zondagavond weer centraal achterin, terwijl hij dit seizoen bij Ajax vooral op rechtsback speelde. ,,Dat was in het begin wel even onwennig. Ik ging een paar keer te ver naar de rechterkant, maar dan riep Bruno (Martins Indi, red.) me snel weer terug. Het is volgens mij vooral een luxe dat ik zowel centraal achterin als rechtsback kan spelen. Ik voel me inmiddels op allebei de posities erg comfortabel."

Peter Bosz

,,Ja, ik lees ook de berichten over Peter Bosz, maar ik weet niet meer dan de media weten. Of zijn eventuele vertrek voor mij kan betekenen dat ik ook weg wil? Nee, het is niet zo dat als de trainer weg gaat, dat ik dan ook meteen weg wil. Het is wel jammer. We willen nu echt prijzen gaan pakken en voortborduren op dit mooie seizoen. Dan zou een vertrek van een trainer jammer zijn."