🎥 | Sjeikenclub te sterk voor blikjesclub: PSG naar finale Champions League
i

Getty Images

🎥 | Sjeikenclub te sterk voor blikjesclub: PSG naar finale Champions League

Robert Hüsken • 00:51, 19-08-2020 / Laatste Update: 08:56, 08-01-2024

Paris Saint-Germain heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis de finale van de Champions League bereikt. De landskampioen voetbal van Frankrijk versloeg in de halve finale RB Leipzig: 0-3.

De oliedollars van de sjeiks verslaan de marketingeuro's van een Oostenrijks energiedrankje. Het rijke PSG heeft de talentenfabriek van RB Leipzig verslagen. En hoe. Met duidelijke cijfers. Waar RB Leipzig het hele seizoen al zo leuk en aanvallend voetbal speelt, leek dit een editie van Bayern - Leipzig. De nummer 3 van Duitsland laat zich in de écht grote wedstrijden nog te vaak aftroeven.

Lees ook: Waarom mensen RB Leipzig haten: dit zijn 5 sneaky streken die de club uithaalt

Pakt RB Leipzig voor 2023 een prijs?

Dat is ook de reden dat RB Leipzig nog geen grote prijs heeft gewonnen. De club speelt leuk. Krijgt de credits. Maar als het er echt om gaat, lijkt de ploeg dicht te klappen. We hebben het al zo vaak gezien bij Leipzig. Jeetje, het lijkt bijna een Nederlands team. Tuurlijk, de club bestaat pas 11 jaar. Dus waar hebben we het over. Maar in 2016 voorspelden wij al dat RB Leipzig voor 2023 een prijs gaat pakken. Dat moeten ze verdorie wel opschieten, haha!

Goed. Puike prestatie van PSG. Leipzig viel tegen. Maar op dit geleuter zitten jullie waarschijnlijk niet te wachten. Jullie willen gewoon video's van de goals zien hè? Prima. Komen ze.

Marquinhos zet PSG op 1-0:

Di Maria met de 2-0:

Bernat maakt de 3-0: