Slaapprobleem voor Italiaanse voetbalbaas na uitschakeling: 'Krijg al 4 nachten geen oog dicht'
i

AP

Slaapprobleem voor Italiaanse voetbalbaas na uitschakeling: 'Krijg al 4 nachten geen oog dicht'

Trevor Wagener • 20:15, 18-11-2017 / Laatste Update: 02:56, 05-01-2024

De Italiaanse bondsvoorzitter Carlo Tavecchio heeft naar eigen zeggen nog geen seconde geslapen sinds de nationale voetbalploeg afgelopen maandag werd uitgeschakeld voor het WK in Rusland.

De 74-jarige Tavecchio, die zwaar onder vuur ligt in eigen land, legt alle schuld neer bij de inmiddels ontslagen bondscoach Giampiero Ventura. "Dit fiasco komt door de verkeerde technische keuzes van de coach", zei de voetbalbaas op de Italiaanse tv.

Foute keuzes

4-voudig wereldkampioen Italië moest in de play-offs buigen voor Zweden, dat thuis met 1-0 won en maandag in Milaan stand hield (uitslag 0-0). "We hebben op de verkeerde manier gespeeld", oordeelde Tavecchio.

"De Zweedse spelers zijn bijna allemaal boven de 1,90 meter, maar toch bleven we de bal maar hoog in het strafschopgebied pompen. We hadden juist onze kleine en behendige spelers nodig, maar die zaten op de bank."

Slaapstoornis

De 'Azzurri' ontbreken voor het eerst sinds 1958 op het WK. "Ik had deze bondscoach uitgekozen", zei Tavecchio met tranen in zijn ogen. "Ik ben van slag, ik heb al 4 dagen geen oog dicht gedaan."