Soldaat Son krijgt medaille voor zijn scherpschutterskunsten in het Zuid-Koreaanse leger
i

AFP

Soldaat Son krijgt medaille voor zijn scherpschutterskunsten in het Zuid-Koreaanse leger

Martijn Baars • 12:10, 08-05-2020 / Laatste Update: 21:44, 13-12-2023

Heung-min Son heeft in eigen land zijn dienstplicht afgerond. De 27-jarige aanvaller van Tottenham Hotspur schoot ook in het 3-weekse militaire trainingsprogramma met scherp. Son blonk volgens het Koreaanse persbureau Yonhap uit in schieten en behoorde tot de besten van de 157 trainees.

Normaal gesproken moeten Koreaanse mannen 2 jaar in dienst, maar Son verdiende vrijstelling daarvan omdat hij in 2018 met het Zuid-Koreaanse elftal goud pakte op de Aziatische Spelen. De topvoetballer, en ook andere sporters die goud winnen op de Aziatische Spelen of een medaille pakken op de Olympische Spelen, hoeft daardoor slechts 3 weken een basistraining te volgen. Bij die training worden soldaten blootgesteld aan traangas, moeten ze hiken en omgaan met vuurwapens. Vooral in dat laatste blonk Son uit. Hij kreeg er zelfs een medaille voor.

Gebroken arm

Mede vanwege het coronavirus ging Son in april terug naar Zuid-Korea, om te herstellen van een gebroken arm en om daarna zijn dienstplicht te vervullen. Vermoedelijk keert Son snel terug naar Londen. Het is de bedoeling dat het seizoen in de Premier League nog wordt uitgespeeld.