Spanje door naar halve finale op EK-21, Portugal ligt eruit
i

ANP

Spanje door naar halve finale op EK-21, Portugal ligt eruit

admin • 01:09, 24-06-2017 / Laatste Update: 23:18, 07-01-2024

Spanje is door naar de halve finales op het EK onder de 21 in Polen. Ze wonnen met 1-0 van Servië dankzij een doelpunt van Barça-speler Denis Suarez en werden daarmee 1ste in poule B. Portugal won ook, met 4-2 van Macedonië. Zij eindigden 2de in de poule, maar zijn op basis van doelsaldo niet door.

De beste nummer 2 gaat door naar de halve finales. Voorlopig is Slowakije uit Groep A met 6 punten en een doelsaldo van +3 de beste nummer 2. Portugal heeft ook 6 punten, maar heeft een doelsaldo van +2.

Beste nummer 2 nog niet bekend

In groep C moet de nummer 2 nog worden bepaald. Als Italië of Tsjechië met meer dan 3 doelpunten verschil wint, dan is 1 van die landen de beste nummer 2. Italië neemt het op tegen de Duitsers, Tsjechië mag het gaan proberen tegen Denemarken. Frappant detail: Slowakije heeft een doelsaldo van 6-3. Italië en Tsjechië hebben er allebei 3 voor en 3 tegen. Zij kunnen in theorie dus allemaal op precies hetzelfde aantal punten en doelpunten komen. De wedstrijden in groep C worden zaterdagavond om 20.45 uur gespeeld.

Duitsland zo goed als zeker

In poule A was Engeland al 1ste geworden. Zij staan dus al in de halve finale. Ook in groep C is Duitsland zo goed als zeker van de 1ste plek. Zij staan op 6 punten met een doelsaldo van +5. In theorie kan Duitsland dus nog uit het toernooi worden geknikkerd, maar dan moeten er gekke dingen gebeuren zaterdag.