Sparta-doelman Kortsmit heeft wel oren naar shoot-outs

Sparta-doelman Kortsmit heeft wel oren naar shoot-outs

admin • 15:55, 23-01-2017 / Laatste Update: 09:12, 15-01-2024

Een goede voorbereiding is het halve werk. Sparta-keeper Roy Kortsmit bekijkt dus alvast hoe de spelers van FC Volendam pingels nemen. Maar als het aan hem ligt, worden er helemaal geen penalty's meer gegeven aan het einde van de wedstrijd. Hij staat achter Het Plan Van Basten.

Sparta speelt dinsdag tegen FC Volendam voor de KNVB-beker. Het is natuurlijk nog maar de vraag of het moet worden beslist met penalty's, maar Kortsmit zegt toch al iets over de plannen van Marco van Basten.

Voorstander

"Ik ben voorstander. Het ziet er voor het publiek toch een stuk spectaculairder uit. Bovendien kun je als doelman meer een sturende rol vervullen in zo’n één tegen één-situatie, een speler net even sneller op het verkeerde been zetten. Dus ik zeg: laat die shoot-outs maar komen.”

Opstelling geheim

Coach Alex Pastoor van Sparta kan wederom putten uit een complete groep spelers. Los van de al langer geblesseerde Daniel Breedijk, is iedereen inzetbaar bij de Rotterdamse club. Pastoor zei weer niks over de opstelling voor de bekerkraker. Wel benadrukte hij dat hij geen spelers zal sparen.