Sparta komt in jacht op nieuwe keeper uit bij Ruiter, die liever in het buitenland blijft
i

Sunderland

Sparta komt in jacht op nieuwe keeper uit bij Ruiter, die liever in het buitenland blijft

Martijn Baars • 10:04, 14-06-2019 / Laatste Update: 07:19, 08-01-2024

Robbin Ruiter, die onlangs geen nieuw contract kreeg bij Sunderland, hoopt zijn carrière te vervolgen in het buitenland. De vroegere doelman van FC Volendam en FC Utrecht is ook in beeld bij verschillende clubs in Nederland.

Een van de clubs die in Ruiter een interessante versterking zien, is Sparta. De Rotterdamse club, gepromoveerd naar de Eredivisie, heeft belangstelling voor de transfervrije keeper. De Spangenaren hebben die interesse ook kenbaar gemaakt aan de Amsterdammer. Ruiter geeft aan dat het zijn voorkeur heeft om in het buitenland te blijven keepen.

Michael Verrips

Sinds 2017 staat hij onder contract bij het Engelse Sunderland, waar hij het laatste seizoen een bijrol vervulde. Ook Michael Verrips is in beeld bij Sparta. De doelman heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij KV Mechelen. De Belgische club promoveerde naar de hoogste klasse, maar wordt vermoedelijk teruggezet naar een lager niveau. Dit in verband met een matchfixingzaak uit het verleden.

Geen plek voor Kortsmit

Verrips werd vorige zomer nog voor een stevige transfersom verkocht door Sparta aan Mechelen. De goalie kwam ook uit voor FC Twente en MVV, dat hem huurde van de Rotterdamse club. In Spangen is na dit seizoen geen ruimte meer voor Roy Kortsmit, aanvankelijk de eerste keus op Het Kasteel. Met zijn vervanger Tim Coremans tussen de palen dwongen de rood/witten ten koste van De Graafschap promotie naar de Eredivisie af. Sparta legde al wel Bryan Smeets (TOP Oss) voor 2 seizoenen vast.