Sparta-spits Veldwijk had het zwaar bij Groningen: 'Dacht zelfs aan stoppen met voetballen'
i

Proshots

Sparta-spits Veldwijk had het zwaar bij Groningen: 'Dacht zelfs aan stoppen met voetballen'

Trevor Wagener • 12:44, 19-08-2018 / Laatste Update: 02:26, 05-01-2024

Lars Veldwijk is maar wat blij dat hij tegenwoordig bij Sparta speelt. De boomlange spits kende vorig seizoen een chaotisch jaar bij FC Groningen, gaf hij eens te meer toe bij het tv-programma Tafel van Kees.

Nog voor de winterstop werden Veldwijk en zijn vriendin Monica Geuze slachtoffer van een roofoverval. Kort daarna kreeg Veldwijk het aan de stok met ex-collega Mimoun Mahi. Al deze gebeurtenissen leidden er bij de aanvaller toe dat hij geen plezier meer had in het profvoetbal.

Kappen

"Op een gegeven moment dacht ik: 'waarom stop ik er niet gewoon mee?'", vroeg Veldwijk zich hardop af. Gelukkig voor hem bood Sparta een uitkomst, al had hij ook ergens anders kunnen spelen.

"Ik had toen ook naar Vitesse gekund", erkende de 1-malig international van Zuid-Afrika. "Tijdens de zomer vakantie heb ik non stop getraind. Ik wilde op en top fit zijn op het moment dat mijn nieuwe club zich zou melden." Veldwijk en Sparta verloren de 1e wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie van mede-degradant FC Twente (2-1, red.). Hierin maakte Veldwijk wel de enige Rotterdamse goal.