Sparta wijst zak met Japanse yen resoluut af
i

Proshots

Sparta wijst zak met Japanse yen resoluut af

admin • 17:23, 15-02-2017 / Laatste Update: 21:59, 12-12-2023

Een zakenman uit Japan heeft pogingen ondernomen om eigenaar te worden van Sparta. De Rotterdamse club heeft dit bod afgewezen. Dit laat bestuursvoorzitter Rob Westerhof van de Spangenaren weten aan het AD.

Westerhof vertelt dat toen hij in China was, een Japanner een bod heeft gedaan op 51 procent van de aanbiedingen. Aangezien in de statuten van de Rotterdamse club is vastgelegd dat geen enkele partij meer dan de helft van de aandelen mag bezitten, wees de bestuursvoorzitter het bod resoluut van de hand.

Maar dat was niet de enige reden. "Gewoon omdat ik denk dat een club er bij gebaat is als die bestuurd wordt door clubmensen. Juist omdat ons bestuur volledig bestaat uit Spartanen, mannen die weten hoe de club werkt, is er rust", verklaart Westerhof.

Stand

De Rotterdamse club wacht zondag de belangrijke wedstrijd tegen FC Groningen. Winst is noodzakelijk om niet nog verder te zakken op de ranglijst. Inmiddels bezet de ploeg van coach Alex Pastoor de zestiende plaats op de ranglijst. De voorsprong op de nummers zeventien Roda JC en hekkensluiter ADO Den Haag bedraagt slechts één punt. De achterstand op nummer veertien Excelsior is evenwel ook maar een punt.

[poules_game teasertext="" team="sparta-rotterdam" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]